Energie-advies

Vraagt u zich ook wel eens af hoe u uw energiekosten kunt verlagen. Waar u moet beginnen en waarmee u de beste resultaten behaalt? Natuurlijk kunt u dan kiezen voor een (EPA) certificeringstraject met Energielabel en Maatwerkadvies. Maar dat is niet altijd nodig. Met het energie-advies van Samenwerking Loont beschikt u over een praktisch rapport waarmee u ook antwoord krijgt op deze vragen. Na een intake gesprek zorgt Samenwerking Loont voor inzicht in de mogelijkheden. Een EPA gecertificeerde specialist beoordeelt uw situatie. De nadruk ligt hierbij op uw energiehuishouding in relatie tot het bedrijfsgebouw. Na uitvoering heeft u een realistisch beeld van de mogelijkheden om tot energie(kosten)besparing te komen. Daarbij heeft u:

  • een beschrijving van de aard van de besparingsmogelijkheden;
  • inzicht in de besparing (in euro’s en energie);
  • inzicht in de kosten die aan de uitvoering van de maatregelen verbonden zijn;
  • inzicht in de terugverdientijd van de verschillende besparingsmogelijkheden.

Voorafgaand aan de uitvoering van de energiescan maken we afspraken over de kosten. Er zijn twee mogelijkheden, namelijk:

  • u kiest voor een vast bedrag op basis van de omvang van het pand, of;
  • u kiest voor kostenverrekening op basis van no cure no pay. U betaalt onze advieswerkzaamheden uit een percentage van het voordeel dat u met de implementatie van de maatregelen bereikt.

Dus als u op korte termijn stappen wilt zetten op weg naar vermindering van uw energieverbruik, dan wil Samenwerking Loont graag concreet maken waar voor u de mogelijkheden liggen.